Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent: Yoga slaap. Dat is iets anders dan slapen. Slapen is rust voor de geest en de zintuigen en je verwerkt tijdens de slaap ervaringen die je gedurende de dag hebt opgedaan. Yoga Nidra is een diepe ontspanning. Het laadt je op, op een heel diep niveau…. Men zegt dat 1 uur Yoga Nidra gelijk staat aan 4 uur diepe slaap. In Yoga Nidra wordt de geest getraind d.m.v. luisteren naar verschillende opdrachten, om daarmee de gewenste staat van bewustzijn te bereiken. Het brein wordt voorzien van veel meer energie. Je slaapt niet, de geest is in focus, je bent alert en luistert naar een opgelezen, vaststaande tekst. Je bent op de grens van onderbewustzijn en bewustzijn. Het lijkt alsof je even los bent van alles. En daarna weer opgeladen en krachtig met alles verbonden. Ontspanning van een hogere kwaliteit. Als je regelmatig Yoga Nidra beoefent, komt dat ten goede aan je geheugen, creativiteit, slaap en gezondheid.

Hoe de avond eruit ziet:

We starten met een korte uitleg van Yoga Nidra. We doen zachte eenvoudige yoga-oefeningen om in het lichaam te komen en goed te aarden. Dan gaan we liggen, lekker warm, voor de Yoga Nidra. Ik spreek in en we liggen ongeveer een uur helemaal stil en ontspannen, steeds dieper…. je luistert naar mijn stem en blijft wakker. Natuurlijk help ik je weer terugkomen uit de ontspanning en kun je, als je wilt, even in stilte een kopje thee drinken voor we weer uit elkaar gaan. Meestal hoor ik terug dat de deelnemers een lange en diepe nachtrust hebben gehad en zich fit en opgeruimd voelen de dagen daarna. Yoga Nidra is een goede ondersteuning voor je immuunsysteem, het ontlaadt stress, en laadt het hele energiesysteem (de chakra’s) op. In de oude yogateksten werd Yoga Nidra gezien als de poort naar Samadhi, Verlichting.

Praktische info:

We starten om 19.15 uur en om ongeveer 20.45 uur ronden we af.
Je neemt je eigen yogamat mee en alles wat je verder nodig hebt om comfortabel te kunnen liggen. Dekens, kussens en rollen voor onder de knieën kun je ook van het Yogahuis gebruiken. Trek gemakkelijke en warme kleding aan; je wilt het niet koud krijgen.
Meedoen kost €15,- Meld je aan bij Odine door een appje te sturen naar 06-18628619. Je plek is gereserveerd nadat je betaald hebt (je ontvangt een tikkie). Introducees zijn welkom.