Taijiquan

Taijiquan = ontspannen bewegen!

Taijiquan is een fascinerende Chinese bewegings- en ontspanningskunst (van oorsprong vechtkunst). De vaste serie bewegingen (de Vorm, 60 bewegingen) worden stap voor stap aangeleerd en vervolgens vloeiend en in slow motion uitgevoerd. De Vorm is niet het uiteindelijke doel, maar vooral een eerste aanzet, een instrument om de fundamentele elementen en principes van Taijiquan te begrijpen, te oefenen en (in de praktijk!) toe te passen, én om je eigen mogelijkheden te leren kennen en te vergroten.

De lessen zijn geschikt voor iedereen; je oefent naar je eigen mogelijkheden en met klachten wordt altijd rekening gehouden. We besteden onder meer aandacht aan: verantwoord en vooral moeiteloos bewegen, ontspanning/loslaten en meer energie, concentratie, coördinatie, zelfvertrouwen, je lijf (beter) leren kennen, balans, het leren kennen én vergroten van je eigen mogelijkheden. We gebruiken zowel vaste systemen/structuren als losse oefeningen en spelvormen.

Draag kleding waarin je je goed/makkelijk kunt bewegen; we oefenen op blote voeten of sokken, eventueel Taiji- of balletschoenen.

Iedere maandagmiddag van 13:30 – 14:30 uur. Kosten: € 13,- per bijgewoonde les; je betaalt dus alléén voor de lessen die je volgt!

De lessen staan onder leiding van Jos Rosier, docent Taijiquan sinds 1994.

Voor aanmelden en info kun je contact opnemen met Jos via 06 – 103 79 769 of jr@josrosier.com of josrosier@gmail.com