Odine Ekker

Odine Ekker

Mijn naam is Odine Ekker, ik ben yogadocent in hatha yoga en restorative yoga. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan Saswitha, en volg daar en elders met regelmaat cursussen om mij te verdiepen in adem, ayurveda, verzorging, yoga aan speciale doelgroepen als jongeren, ouderen en gehandicapten, en yogafilosofie.

In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan lichaamsbewustzijn en de verzorging van je lichaam. Omdat ik al jaren een praktijk voor puur-natuur-schoonheidsverzorging heb en heel veel plezier heb in massage, laat ik (zelf)massage altijd een onderdeel zijn van mijn les. Met of zonder olie, door de kleding heen, met behulp van een muur of een bal of rol, er is altijd wel een momentje van massage. Zo leer je het lichaam beter kennen en verzorgen. Ik zie yoga als een manier om je lichaam, geest en adem te leren kennen, en zelf een invloed te hebben op je gezondheid en vitaliteit. Ontspanning neemt daarin een belangrijke plaats waaraan we veel ruimte zullen geven.

Mijn lessen kenmerken zich door een meditatieve aandacht waarin we samen oefenen. Door eerst de houdingen dynamisch en daarna statisch aan te bieden werken we naar stilte toe, en verdieping van de adem en aandacht. Je leert je concentratie verhogen, je balans beter vinden, en het verschil voelen voor en na de houdingen. En natuurlijk zal gaandeweg je lichaam soepeler gaan worden! Dat hoef je dus niet al te zijn: iedereen kan meedoen. Yoga is een weg tot groei en
bewustzijn. Bij mij in de les op een speelse én stille manier.