Marianne Baas

Marianne Baas

In 2001 kwam ik voor het eerst ècht in aanraking met yoga. Een vriendin nam mij en mijn acht maanden oude dochtertje mee naar de Saswitha Yoga Opleiding. Zij volgde bij Saswitha de specialisatie ‘Zwangerschapsyoga’. Een onderdeel daarvan was een les babymassage. Er waren baby’s nodig, ik had een baby en één en één is twee.

Ik had tijdens mijn zwangerschap wel zwangerschapsyoga gedaan, maar ik wist verder eigenlijk niets van yoga af. Toch wist ik, nadat ik amper een voet over de drempel had gezet, dat ik deze opleiding ging doen. Het was een impulsieve beslissing, maar zoals bleek een hele goede! Ik heb de opleiding met zeer veel plezier doorlopen. Yoga en het achterliggende gedachtegoed was een openbaring. Eeuwenoude wijsheid, zo goed toepasbaar in onze moderne tijd. Ik was voorheen altijd erg met mijn hoofd bezig geweest - Nederlandse Taal en Letterkunde gestudeerd en daarna onder andere bij een antiquariaat en een wetenschappelijk instituut gewerkt. Yoga leerde me, dat er naast dat hoofd (de geest) ook een lichaam en de adem is en hoe deze drie elkaar beïnvloeden en zelfs onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
VYNlogosaswitha
In 2007 heb ik mijn examen bij de Saswitha Yoga Opleiding gehaald. Tijdens en
na de opleiding heb ik vele workshops en cursussen gevolgd
en mij daarbij vooral verdiept in adem, meditatie en
mindfulness, dit laatste bij Sandra Tideman.

Inmiddels geef ik ruim 14 jaar yogalessen in Almere. Vanaf januari 2008 bij buurthuis Meenten en Grienden. Ik heb daar altijd met veel plezier les gegeven, maar in een buurthuis zijn de mogelijkheden beperkt. Ik ging voorzichtig om me heen kijken naar een eigen ruimte. En in de zomer van 2014 was het dan zover. Op de terugweg van het buurthuis naar huis reed ik langs Jaagmeent nr. 19 en zag een bordje ‘te huur’. Ik had inmiddels goede ervaringen met impulsieve beslissingen en zo werd Yogahuis Almere een feit.

Het Yogahuis is een fijne plek geworden, waar ik samen met verschillende goede en inspirerende docenten mijn enthousiasme voor yoga kan uitdragen!