Gitti

Gitti van Dooremaalen

Mijn geboorteplaats ligt in Duisland (Calw) in het Zwarte Woud. Daar ben ik ook opgegroeid. Op mijn twintigste ben ik getrouwd met mijn Nederlandse man Silvester van Dooremaalen en ben ik in Nederland komen wonen. Omdat mijn vader ook Nederlands is, voelde ik mij hier al snel thuis.

Naast mijn beroep als tandartsassistente bij een orthodontist, groeide het verlangen om meer te willen leren. Toen mijn twee zoons op de basisschool zaten, greep ik mijn kans. Ik ging yogalessen nemen en ontdekte hoe goed het mij deed. Ik werd nieuwsgierig naar een opleiding. Na een fantastische introductieles tijdens een open dag bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte, besloot ik zelf les te willen geven. Ik ervoer een weldaad en een tevreden compleet gevoel, diepe ontspanning en tegelijkertijd helderheid in het denken. Een gevoel van thuiskomen in jezelf. Ik dacht: “Dit kan alleen maar goed zijn voor een mens. Ik wil dit graag met anderen delen.”

In 2007 ben ik gestart met de opleiding voor Hatha Yogadocente bij de Saswitha-Opleiding in Bilthoven. Inmiddels ben ik bevoegd om Yogales te geven. In 2012 ben ik yogales gaan geven op een sportschool, op basisscholen en bij mij thuis op een klein zolderkamertje. Sinds 2015 geef ik Hatha Yogalessen bij het knusse, serene Yogahuis Almere. Ook organiseer ik daar verschillende workshops zoals Mandala tekenen, Yoga&klank, Zonnegroet, De werking van etherische oliën, Ademtherapie en Ayurvedische massage.

Ik nodig je graag uit voor deze workshops en om de bijzondere ervaring van yoga zelf mee te maken in mijn Hatha-yogalessen bij het Yogahuis Almere! Op de maandagmorgen en –avond geef ik les aan volwassenen.